Vragenrubriek Streekmuseum Hoeksche Waard


| Streekmuseum Hoeksche Waard | Genealogie Hoeksche Waard |
| Wegwijzer Genealogie | Archieven in Nederland |
| home | e-mail |

Inleiding

Driemaandelijks worden er vragen en antwoorden gepubliceerd in het Bulletin van het Streekmuseum Hoeksche Waard te Heinenoord. Deze vragen worden ook op onze site geplaatst. Daarnaast worden in het Bulletin ook de aanwinsten in de genealogische collectie van het Streekmuseum gepubliceerd.

Alleen vragen van vrienden van het Streekmuseum worden opgenomen in het Bulletin! Mocht u vragen hebben met betrekking tot de Hoeksche Waard en nog geen vriend zijn dan kunt u twee dingen doen:

Als u vriend wordt ontvangt u vier maal per jaar het Bulletin en heeft u gratis toegang tot het Streekmuseum Hoeksche Waard.

Antwoorden

De vragen die in Bulletin 80 van augustus 1999 zijn geplaatst hebben helaas geen enkele reactie opgeleverd Er valt deze keer dus geen antwoord te publiceren! We gaan direct verder met volgende nieuwe problemen:

Nieuwe vragen (Bulletin 81, december 1999)

  1. Johannes Kimmel, voorvader van vier generaties Kimmel in de Hoeksche Waard, werd rond 1790 geboren en overleed 24-7-1866 te Klundert, zoon van Johannes Kimmel en Maria Spanuyt. Hij was gehuwd met Johanna Jacoba Loos, gedoopt Tholen 11-5-1785 en overl. 27-1-1850 te Klundert, dochter van Pieter Loos en Maria van der Net.
    Wie weet waar en wanneer Johannes Kimmel is geboren en wanneer bij getrouwd is met Johanna Jacoba Loos?

  2. Andries Wols (Wolfs), geb. 's-Gravendeel 20-10-1785, overl. Mjjnsheerenland 1-9-1846, tr. Willempje Bijl, geb. Zuid-Beijerland 5-7-1786, overl. Mjjnsherenland 28-1-1829, dochter van Dirk Bijl en Maartje van Vliet. Zij hebben kinderen, geboren te Mjjnsheerenland vanaf 13-1-1811.
    Wie weet waar en wanneer Andries en Willempje getrouwd zijn?

  3. Abraham Klijnsmit, geb. Piershil 30-11-1850, zoon van Jan Klijnsmit en Neeltje van der Sluis, tr. Nieuw-Beijerland 1-12-1877 met Cornelia van Bochove, geb. Nieuw-Beijerland 13-3-1854, dochter van Dirk van Bochove en Cornelia Zevenbergen.
    Wie weet waar en wanneer Abraham Klijnsmit en Cornelia van Bochove zijn overleden?

Tot zover de vragenrubriek voor deze keer. Wanneer u denkt een antwoord te hebben op de hierboven gestelde vragen wordt u uitgenodigd te reageren. De indiener van de vraag zal u dankbaar zijn!
Reacties op de bovenstaande problemen kunt u sturen naar onderstaand adres onder vermelding van Vragenrubriek met het nummer van de vraag.

P.W. van Hulst
Ruigoord 133
3079 XP Rotterdam
genealogie@streekmuseumhw.nl

Ook zijn er nog steeds nieuwe vragen welkom. Deze vragen moeten betrekking hebben op de Hoeksche Waard, en mogen, naast genealogische problemen, ook betrekking hebben op andere zaken, zoals een bepaald pand, een volksverhaal, een foto enz.

Nieuwe vragen kunnen uiteraard nog steeds worden ingezonden. Met nadruk wordt erop gewezen dat een postzegel voor antwoord een voorwaarde voor plaatsing is!


Copyright ©: 1997-2001 Piet en Willeke Molema-Smitshoek (Zoetermeer)
Laatste aanpassing: dinsdag 14 augustus 2001.


| home | e-mail |